Opmerking:

Laat een lokaal gevestigde energieconsulent in België de richtlijnen voor uw huisproject controleren, aangezien onze informatie verwijst naar de DE-regelgeving. We vragen om uw begrip.

Bestelling: HOE KAN IK BIJ U BESTELLEN?

De bestelprocedure voor uw Thule blokhuis is eenvoudig en veilig:

Stap 1: Nadat u contact met ons heeft opgenomen, adviseren wij u uitgebreid over uw woningproject

Stap 2: We maken een individuele offerte voor u op.

Stap 3: Indien gewenst ondersteunen wij u bij de bouwaanvraag, de statica en de funderingsconstructie.

Stap 4: Wanneer alle organisatorische vragen zijn opgehelderd, kunt u het huis bij ons bestellen.

Stap 5: Indien u de montage niet zelf uitvoert, informeer dan tijdig voor levering van de kit het door u ingeschakelde montagebedrijf. Op verzoek ondersteunen wij u graag met aanbevelingen en ervaren contacten met montageteams.

Stap 6: Tijdens de gehele bouwfase staan wij u met raad en daad terzijde.

Herroepingsrecht: Het bestelformulier bevat een verwijzing naar uw recht om de overeenkomst te herroepen. U kunt de aankoop binnen 14 dagen na ontvangst van het door ons ondertekende bestelformulier zonder opgave van redenen en zonder annuleringskosten herroepen. Hiervoor is het voldoende om ons per e-mail te informeren alsook per telefoon. Wij zullen uw annulering dan onmiddellijk bevestigen. De enige uitzonderingen op het herroepingsrecht zijn op maat gemaakte producten.

Betaling

Als u een standaard huis bij ons bestelt, betaalt u het pas als het bij u wordt afgeleverd. Dit per onmiddellijke overschrijving. Liefst wordt betaald op voorhand als het transport onderweg is.

Een uitzondering vormen de op maat gemaakte en standaard huizen, die meer dan 12.000,00 € kosten. Voor deze huizen vragen we een aanbetaling van 20% van de huisprijs. Deze aanbetaling is verschuldigd bij het plaatsen van de bestelling. We kunnen deze huizen pas in onze productieplanning opnemen als we de aanbetaling hebben ontvangen.

Individuele maten, plattegronden en uitrusting

KAN IK EEN ANDERE PLATTEGROND OF EEN ANDERE BUITENMAAT VAN DE BLOKHUIS BEKOMEN?

Ja, we gaan er prat op dat onze offertes flexibel zijn. Veel van onze klanten zoeken een blokhuis op onze webstek uit, maken dan een eenvoudige schets van hoe zij de hut aangepast willen zien. Wij stellen voor u dan een tekening op en bieden u dan de hut voor een gunstige Thule-prijs aan. Wij staan u graag telefonisch met raad en daad bij mocht u veranderingen willen. Overigens kan ook de plaats waar vensters en deuren komen worden gewijzigd.

KAN IK MIJN THULE BLOKHUIS MET EEN HOGERE NOKHOOGTE BEKOMEN?

Geen probleem, we kunnen het dak in stappen van 13 cm naar wens verhogen.

ZIJN BUITENGEWONE CONSTRUCTIES DUURDER DAN STANDAARDBEHUIZINGEN?

Onze gunstige Thule Blokhuis-prijzen gelden vooreerst enkel voor de standaard huizen, zoals u ze op onze webstek kunt aantreffen. De prijs van buitengewone constructies moet berekend worden en wij maken een gedetailleerde offerte voor u op. Daarbij gaan wij van onze gunstige standaardprijzen uit en rekenen enkel de bijkomende kosten aan, zodat uiteindelijk ook een speciaal geconstrueerde blokhuis van Thule nog altijd erg gunstig in prijs is.

Leveringspakket, dakbedekking, beschermingslaag

BEHOREN DAKBEDEKKING, MONTAGEMATERIAAL EN DAKGOTEN TOT HET LEVERINGSPAKKET?

Het dak is bekleed met ca. 18 mm tong- en groefplaten. Wij bieden u graag een dakbedekking (gegalvaniseerd plaatwerk) aan in verschillende optieken en kleuren, zie hier: Dakplaten en accessoires. De dakafvoer is in dit aanbod inbegrepen (regengoten en standleidingen en bevestigingsmateriaal). Wij bieden ook graag het installatiemateriaal voor het hele huis aan, zodat u automatisch profiteert van onze goede inkoopvoorwaarden.

Slaapzolder en kniestock

WAT IS EEN SLAAPZOLDER?

De slaapzolder is een tweede niveau in een huis van één verdieping. Het is meestal gelegen in de kleinere kamers en kan worden bereikt vanuit de grote kamer van het huis via een ladder/trappenkast. Daarboven heeft men meestal geen stahoogte, dit is vooral bedoeld om te slapen of als extra opslagruimte. De slaapzolder verhoogt echter het mogelijke aantal bedden in uw Thule Blockhaus aanzienlijk, zonder dat het huis zelf groter hoeft te worden. De slaapzolder is een ideale oplossing voor gezinnen, want kinderen vinden het natuurlijk erg comfortabel om onder het dak te slapen. Maar zelfs als je veel gasten hebt, is de slaapzolder nog steeds een comfortabele plek om te slapen.

WAT IS EEN KNIESTOCK?

Op de slaapzolder of op de bovenverdieping van blokhutten met 2 niveaus is het kniestock zowel aan de wand als aan het plafond. Je zit onder een knielend dak. We kunnen het dak optillen met een lage, verticale wand aan de lange zijden (ca. 1m), waardoor u meer hoogte en een gevoel van ruimte onder het dak krijgt.

Fundament

WAT VOOR SOORT FUNDERING HEEFT EEN THULE BLOCKHUIS NODIG?

Het hangt af van de grootte van het huis en de dikte van de balken. Een tuinhuis gemaakt van 50 mm dikke houten planken hoeft niet op een funderingsplaat te worden geplaatst. Een strokenfundering, die alleen het basisframe waarop het tuinhuis staat ondersteunt, is ook hier voldoende. Zelfs een Thule-weekendhuis in 70 mm-planken kan nog steeds op een strokenfundering worden geplaatst. Sommige weekendhuisjes met een slaapzolder zijn echter al zo zwaar dat een bodemplaat beter geschikt is als de grond onstabiel is. Voor een Thule-blokhuis in 94 mm-planken moet u een betonnen vloerplaat als fundering gebruiken.

In ieder geval adviseren wij u graag over de meest geschikte fundering, en onze klanten krijgen uiteraard een funderingsplan van ons.

Zelf bouwen of laten bouwen?

KAN IK MIJN THULE BLOKHUIS ZELF BOUWEN?

Dat hangt af van de grootte van het huis en uw vakmanschap. Alle afzonderlijke onderdelen van onze huizen zijn klaar, op maat gemaakt en genummerd. Een tuinhuisje van 50 mm planken kan door een gemiddelde ervaren doe-het-zelver gemakkelijk in elkaar worden gezet. Een weekendhuis met een slaapzolder is iets gecompliceerder, maar met voldoende tijd kan het wel. U heeft spijkers, schroeven en standaard gereedschap nodig. Voor een blokhuis gemaakt van 94 mm balken, speciaal voor onze Fjord, Noorwegen en Ardennen modellen met 2 niveaus, moet een ervaren ambachtsman aanwezig zijn. We adviseren u graag over de montage van uw Thule Blockhuis.

 

Huisisolatie voor houten huizen van Thule Blockhaus.

Welke soorten isolatie bieden wij aan?

Wij bieden dakisolatie als boven- of tussendakse isolatie, vloerisolatie en muurisolatie voor alle soorten houten huizen, of het nu gaat om een klein huis, vakantiehuis, tuinhuis of een groot flatgebouw.

Welke isolatiematerialen gebruiken wij?

Standaard gebruiken wij de beproefde minerale wol. Op verzoek bieden wij echter ook ecologisch en bouwbiologisch uitstekende houtvezelisolatie van bijvoorbeeld STEICO of GUTEX, met de beste isolerende eigenschappen. Deze isolaties bestaan uit FSC- en PEFC-gecertificeerde houtvezels en zijn een efficiënte en ecologische optie voor muurisolatie.

Als andere ecologische optie kunnen wij u ook ISOLENA schapenwolisolatie aanbieden. Dit is een technisch verwerkte isolatie van 100% zuivere wol. Het is vrij van chemicaliën en toch bestand tegen mottenplagen dankzij een gepatenteerd beschermingsproces. In combinatie met het natuurlijke bouwmateriaal hout zorgt schapenwol- of houtvezelisolatie voor een evenwichtig binnenklimaat en een gezonde luchtvochtigheid.

De ecologische en duurzame isolatiematerialen zijn ideale opties om het gezonde binnenklimaat van uw nieuwe houten huis te ondersteunen. Wij bieden deze aan voor al onze Thule houten woningen, of het nu gaat om een kleine woning, een vakantiehuis of een groot appartementencomplex.

Welk materiaal gebruiken we voor vloerisolatie?

Voor vloerisolatie gebruiken we perlietvulling gemaakt van het natuurlijke materiaal lavasteen. Deze uiterst ongevoelige en effectieve vloerisolatie biedt een goede bescherming tegen kou in de winter en warmte in de zomer. Of het nu gaat om een klein tuinhuis of een groot woonhuis, effectieve vloerisolatie is altijd aan te bevelen.

Wat zijn de voordelen van een goede houten huisisolatie?

Efficiënte woningisolatie biedt een betere bescherming tegen koude in de winter en warmte in de zomer, of het nu gaat om een klein zomerhuis, een vakantiehuis of een groot woonhuis. Ecologische isolatie zorgt voor gezond en energiebesparend wonen. Alle natuurlijke materialen die wij aanbevelen zijn getest op duurzaamheid en bieden dus een ideale aanvulling voor alle soorten houten huizen, of het nu gaat om een klein tuinhuis of een groot woonhuis.