Wat hebben een Noorse staafkerk en een Thule blokhuis gemeen?

Beide zijn uit een van de oudste materialen opgetrokken waarmee de mens huizen bouwt – langzaam gegroeid noords vurenhout in combinatie met een eeuwenoude techniek, massieve blokbalken. De staafkerk zingt het al ongeveer 800 jaar uit, Thule blokhuizen houden het bij een goede verzorging even lang uit – dat kunnen we echter alleen maar vermoeden, het bewijs kunnen wij niet leveren.

Overigens ziet u op het plaatje rechts ons meest noords gelegen blokhut. Ze staat in Groenland. Meer over de winterbestendigheid van onze houten blokhuizen vindt u hier.

Bij Thule Blockhaus koopt u de beste blokhuiskwaliteit aan de voordeligste prijs. Wij bouwen ook blokhuizen op maat aan geringe prijzen.

Het materiaal voor een Thule blokhuis

Wij verwerken enkel en alleen langzaam gegroeid noords vurenhout. Specialisten met ervaring verwerken het hout nadat het gedroogd werd en verzagen het tot pasklare blok- en vloerplanken, ramen en deuren. Alle onderdelen van een Thule Blockhaus zijn uit een stuk.

Het hout ademt en filtert de verbruikte lucht. De wanden zijn diffusie-open en bevorderen de natuurlijke uitwisseling van vocht en zuurstof. Daardoor is het er in de zomer niet te warm en in de winter niet te koud – een uitstekend en gezond binnenklimaat – massief en wintervast. Hout is de beste isolator. Wat goed is tegen de koude, is goed tegen de warmte!

Alle ramen en buitendeuren zijn met isolatieglas uitgerust.

De vloerplanken (met tand en groef) zijn ongeveer 26 mm dik.

De dakbetimmering (met tand en groef) is ongeveer. 18 mm dik.

Elk blokhuis is uit massieve planken (balken) met solide houtverbindingen (dubbele tand en groef) en op een massief grondkader – fundamentbalken – vervaardigd. Alle details van de blokhuizen zijn zorgvuldig en pasklaar verwerkt, tot op de millimeter.

Uit welk materiaal wordt een Thule blokhuis vervaardigd?

Onze blokhuizen worden uit langzaam gegroeid, noordse sparren vervaardigd. De houtplanken en balken worden in de Estse wouden geveld, zorgvuldig gedroogd en dan ter plekke verwerkt. Hout is een natuurlijk materiaal, dat voor een aangenaam binnenklimaat zorgt, aangezien het vocht opneemt en weer afgeeft. Dat betekent dat hout op de weersgesteldheid en luchtvochtigheid reageert en inwerkt tegelijk, omdat het een levend bouwmateriaal is. Wij geven u graag raad met betrekking tot het zich zetten van het hout, wat bij elke blokhuis de eerste twee jaar na de bouw aan de orde is.

Is het hout van een Thule blokhuis onbehandeld?

Ja, wij leven onbehandeld hout, zodat u een naar eigen smaak aangepaste beschermlaag kunt aanbrengen. Hiervoor bestaan er de dag van vandaag veel varianten, waartegen er vanuit het perspectief van biologische bouw helemaal geen bezwaren kunnen rijzen. Thule Blockhaus heeft nu ook zijn eigen bescherming in verschillende kleuren en voor elke bescherming. Info vindt u uitgebreid op de website.

 Ihr kompetenter Holz und Blockhaus-Partner - Thule Blockhaus
 Ihr kompetenter Holz und Blockhaus-Partner - Thule Blockhaus