Montage

Al onze huizen zijn ontworpen als pure bouwpakketten. Wij hebben ons hierin gespecialiseerd en bieden u daarmee het slimme alternatief voor sleutelklare woningbouw. Dit betekent dat alle montagewerkzaamheden kunnen worden georganiseerd/opgedragen door de klant of door de klant zelf kunnen worden uitgevoerd met behulp van bekwame vakmensen. Dat is slim, want zo kunnen onze bouwfamilies het grootste besparingspotentieel en maximale kostenbeheersing realiseren.
Ons wordt vaak gevraagd om een kant-en-klaar aanbod, wat wij vanwege onze bedrijfsfilosofie (maximaal besparingspotentieel voor onze klanten) niet kunnen bieden. Maar we hebben ook oplossingen klaarliggen voor onervaren vaklui die het misschien niet alleen kunnen:

Externe montage

Voor iedereen die het niet zelf kan, bieden we graag vrijblijvende contacten met ervaren montageteams die al vertrouwd zijn met onze Thule Log House kits en die werken volgens een hoge kwaliteitsstandaard.
Voor uw financiële planning moet u rekening houden met ongeveer 25% van de aankoopprijs van uw Thule Log House kit voor externe montage. Dit is een ruwe richtlijn, die kan variëren als gevolg van structurele en plaatselijke omstandigheden. Voor meer precieze informatie kunt u contact opnemen met onze deskundigen voor advies.

Richtmeister montage

Een andere optie voor de bouw van uw houten huis in kit is een Richtmeister montage. In dit geval wordt u bij de montage professioneel begeleid door een ervaren meestertimmerman, maar neemt u de montage zelf ter hand met steun van familie en vrienden. Ook hier kunnen we u helpen met contacten. U kunt het beste met uw gespecialiseerde adviseur bespreken wat voor u persoonlijk de beste optie is.

Vrachtkosten

De vrachtkosten bedragen 10% van de koopsom voor huizen tot 17.000,00 €, vanaf 17.000,00 € koopsom tot 30.000,00 € bedraagt de vracht 1.700,00 €. Voor huizen boven 30.000,00 € vrachtkosten volgens offerte. Voor leveringen naar buurlanden rekenen wij 3,50 € extra per kilometer vanaf de Duitse grens. Leveringen naar Zwitserland kosten 350,00 € extra.

Levertijd

De levertijd van uw Thule Log Home begint na ontvangst van het ondertekende bestelformulier (of voor huizen met een aanbetaling, na ontvangst van de aanbetaling) en bedraagt gewoonlijk 3 tot 5 maanden, afhankelijk van het seizoen. Houd er echter rekening mee dat de levertijden soms kunnen schommelen, vooral in het hoogseizoen. Wij zullen u echter altijd vooraf informeren over de verwachte levertijd, zodat u kunt plannen.

Levering en lossen

Onze expediteur zal tijdig contact met u opnemen om de exacte leveringsdatum af te spreken.
De toegangsweg naar het terrein moet geschikt zijn voor een gelede vrachtwagen van 38 ton.
Alle kits in blokplanken van 50 en 70 mm (tot een goederenwaarde van 17.000.- €) worden geleverd door een vrachtwagen uitgerust met een laadkraan of vorkheftruck. De vrachtkosten zijn inclusief het lossen bij u op de stoep. De situatie is anders voor 94 mm houten huizen (en alle kits vanaf € 17.000). Hier moet de klant zorgen voor een losinrichting incl. chauffeur/bediener met een laadvermogen van 3,5 ton en 2 extra assistenten. Wij compenseren dit door de vrachtkosten te beperken tot 1700,- € per vrachtwagen.

Voor huizen met een aankoopprijs van meer dan 30.000,00 € kan de levering met 2 of meer vrachtwagens gebeuren, aangezien het laadvermogen van een vrachtwagen van 38 ton soms wordt overschreden. In deze gevallen komt de tweede vrachtwagen meestal niet tegelijk met de eerste op de bouwplaats aan, omdat dit om technische redenen niet mogelijk is. Twee uitgestelde deelleveringen kunnen ook gunstiger zijn voor de behandeling op de bouwplaats. Gelieve er begrip voor te hebben dat in deze gevallen het losmateriaal voor een tweede levering door de bouwer moet worden geleverd.

Leveringsgebied

Heel Duitsland, alsook Oostenrijk, Zwitserland en de Benelux. We leveren onze huizen ook overzee. De vrachtkosten voor Duitsland staan vermeld op de betreffende huispagina. Voor levering aan overzeese gebieden, de Duitse eilanden en Oostenrijk/Zwitserland/Benelux moeten wij de vrachtkosten extra in rekening brengen.

Verpakking

Een Thule Log House kit wordt geleverd op één of meer pallets, afhankelijk van de grootte. Deze pallets zijn tot 8,00 m lang en tot 1 m breed en even hoog. Dit kan variëren afhankelijk van het huismodel. Het gewicht van een pallet is 2 tot 3 ton. De blokhut is in krimpfolie verpakt op de pallets om hem te beschermen tegen regen.