Een Thule Blockhaus is een hoogwaardig bouwpakket voor doe-het-zelvers. U ontvangt van ons het perfect voorbereide bouwpakket, dat bij u wordt afgeleverd en alles bevat wat u nodig heeft voor uw houten huis. U zorgt zelf voor de bouw van de houten woning, hoewel wij van Thule Loghaus u natuurlijk helpen en tips geven. Voor uitdagingen zoals de bouwaanvraag is er een bijbehorende service, want wij laten u niet alleen!
Voordat je begint, moet je jezelf de volgende vragen stellen om je voor te bereiden:
• Hoeveel ruimte is er beschikbaar?
• Hoeveel ruimte moet er overblijven voor de tuin?
• Hoeveel vierkante meter moet het huis hebben?
• Wilt u uitbouwen of een overdekte veranda?
• Welk ontwerp heeft u in gedachten?
• Wat zijn de ontwerpeisen van het bestemmingsplan?
• Welke basisvorm vindt u mooi?
• Welke dakvorm heeft uw voorkeur?
• Waar moeten ramen en deuren komen?

 

 

Lees hier hoe u in 8 stappen van een stuk grond tot de bouw van uw nieuwe houten huis komt

 Ihr kompetenter Holz und Blockhaus-Partner - Thule Blockhaus
 Ihr kompetenter Holz und Blockhaus-Partner - Thule Blockhaus

1. Grond

Elk huis begint met de vraag waar het huis eigenlijk moet komen. Heeft u al een stuk grond of geschikte bouwgrond op het oog? Zorg dan allereerst voor het verwerven of huren van een stuk grond voor uw blokhut. Dit dient u officieel te laten opmeten met behulp van een officieel aangestelde landmeter. Zo kan het worden opgenomen in het kadastrale plan en bent u voorbereid op de bouw van het huis.

 

2. Financiering

Zodra u meer weet over uw woning, is het de moeite waard om onze verschillende Thule blokhutten te bekijken.

Zo krijgt u een goed idee welk huismodel het beste bij u en uw woning past. In een eerste consult met een van onze vriendelijke Thule Haus adviseurs krijgt u belangrijke informatie en desgewenst een eerste offerte. Maak nu duidelijkheid over de financiering van uw nieuwe woning. U moet rekening houden met de prijs van de kavel, de bouwpakketwoning, eventuele montagekosten en de afbouwwerkzaamheden.

Overleg met uw bankadviseur hoeveel eigen vermogen u nodig heeft. Bereid u goed voor op het bankgesprek en neem de offerte voor uw Thule woning mee. Overigens beschouwen banken ook eigen inbreng als eigen vermogen. Bedenk daarom vooraf welke trades u kunt aannemen.

3. Goedkeuringsprocedure *

Na het bankgesprek heb je een goed overzicht van de kosten voor je nieuwe huis. Nu is het tijd voor het goedkeuringsproces.

Onze architecten in Thule helpen u met de eerste punten van de bouwaanvraag. Uw eigen architect, als u die heeft, kan u ook helpen met het goedkeuringsproces. Als u dat wenst, kunnen wij uw bouwaanvraag voor u verzorgen tegen een vast tarief. Het Thule-team houdt alles wat belangrijk voor u is in de gaten en u ontvangt volledig voorbereide documenten.

 

U kunt deze diensten met betrekking tot de goedkeuringsprocedure afzonderlijk of als pakket bij ons boeken:

  • Eerste controle of de bouwvergunning in aanmerking komt
  • Voorstel planning en ontwerp planning
  • Planning van de goedkeuring
  • Brandbeveiligingscertificaat
  • GEG-keuring
  • Bewijs van stabiliteit
  • Planning van de vloerplaat
 Ihr kompetenter Holz und Blockhaus-Partner - Thule Blockhaus
 Ihr kompetenter Holz und Blockhaus-Partner - Thule Blockhaus

4. Statica

Terwijl de bouwaanvraag in behandeling is, zorgen wij voor de bouwkundige analyse, als u daar opdracht toe hebt gegeven. De bodemdeskundigheid is belangrijk voor deze documentatie. Als er geen expertise beschikbaar is, nemen we gemiddelde standaard grondwaarden.

Als de bouwkundige analyse voor het gebouw klaar is, zal er in sommige gevallen een aanpassing van de offerte plaatsvinden. Dit komt omdat extra steunen of balken de totale kosten kunnen verhogen.

Wij houden u hiervan altijd op de hoogte.

5. Orderbevestiging

De bouwvergunning is verleend? Hoera! U heeft nu een grote stap gezet. Nu geeft u ons de opdracht voor de levering van uw Thule Log House. Informeer nu de andere handelspartners dat het snel gaat beginnen, zoals de verwarmingsmonteur, elektricien, etc. – want bij ons ontvangt u een bouwpakket woning, voor de bouw waarvan u dan zelf verantwoordelijk bent.

Nadat de bestelling is ontvangen en de aanbetaling is gedaan, ontvangt u van ons de orderbevestiging. De levertijd loopt. Desgewenst kunt u natuurlijk een individuele leverdatum afspreken.

 Ihr kompetenter Holz und Blockhaus-Partner - Thule Blockhaus

6. Grondplaat

Nu is het aan u: maak de vloerplaat (u ontvangt van ons de plannen) en zorg voor de voorbereiding van de bouwplaats. Dit omvat aspecten als media- en bouwstroomplanning en het verzorgen van steigers en bouwplaats toiletten. Zodra de vloerplaat klaar is, laat u het ons weten. Zo kunnen we samen de oplevering goed plannen.

 

7. Levering

Ruim voor de oplevering, meestal 8 tot 10 dagen ervoor, ontvangt u van onze directie informatie over de specifieke opleveringsdatum en -tijd.

Tegelijkertijd ontvangt u de eindafrekening van uw droomhuis. Zoals afgesproken maakt u de resterende koopsom uiterlijk 1 dag voor de oplevering over. Voor de leveringsdatum is het belangrijk dat u één of twee supporters uitnodigt voor het lossen. Zij helpen zowel bij het lossen met de kraan als bij het dragen. Helaas mogen onze Thule vrachtwagenchauffeurs om verzekeringstechnische redenen niet helpen met lossen.

8. Opbouw

Nu komt de bouw van het huis! Het is geheel aan u om te beslissen hoeveel u zelf wilt doen en voor welke werkzaamheden u externe hulp wilt inhuren. Als u dat wenst, ondersteunen wij u graag met aanbevelingen en ervaren contacten voor montageploegen. Het is ook zinvol om een bouwdagboek met foto’s bij te houden, zodat u altijd alles kunt volgen.

* Deze informatie heeft voornamelijk betrekking op de Duitse voorschriften. Onze Thule Log House experts in uw regio zullen u natuurlijk vakkundig helpen om alle procedures volgens de voorschriften van uw regio in goede banen te leiden.