Thule Blockhaus bouwt uw droomhuis

Heel flexibel, zeer energiebesparend en enkel uit ecologische bouwmaterialen. Daarom kiezen velen onder ons voor een woonhuis van Thule Blockhaus. De strenge energienorm van ENEV 2016 wordt gehanteerd en nagestreefd en dit door de uiterst goed isolerende houtschorsisolatie of door de binnenmuur op te spuiten met isolatiemateriaal.

Het materiaal

Onze woonhuizen worden gebouwd volgens 2 technieken: met 120 mm gelamineerde massieve balken of volgens de techniek van houtskeletbouw. Het hout dat we hiervoor gebruiken is enkel en alleen afkomstig uit het hoge noorden. Langzaam zijn de bomen groot geworden voor ze gerooid werden wat enkel de stevigheid en de dichtheid bevordert. Het hout is onbehandeld als het geleverd wordt. U kan het zelf behandelen zoals u wil met beits uit ons gamma: Thule Paint. Dit is uiteraard samengesteld uit ecologische grondstoffen.

De kwaliteit

Het Thule Blockhaus bouwpakket is gemaakt volgens de norm 1A: computergestuurde freesmachines zorgen ervoor dat elk onderdeel stuk voor stuk past als gegoten. De gelamineerde balken hebben het extra voordeel dat ze altijd in de originele vorm blijven zonder te buigen en het ontstaan van eventuele barsten wordt tot een minimum beperkt. Dit is bij een woonhuis uiteraard de wens van iedereen en voor ons vanzelfsprekend. Door de dubbele tand en groef verbindingen wordt er een optimale cohesie gevormd tussen de verschillende lagen bij het opbouwen. Onze woonhuizen zijn uiteraard standaard voorzien van woonhuiskwaliteit ramen en deuren en kunnen optioneel uitgerust worden met 3 dubbele verglazing. Ramen en deuren zijn standaard wit gebeitst maar kunnen naar eigen wens ook in andere kleuren gebeitst worden. 

De opbouw

De bouw van een bouwpakket van Thule Blockhaus is voor specialisten. Het correcte gebruik van de isolatie- en afdichtingsmaterialen vereist vakkennis en ervaring. Zoals elk huis van Thule Blockhaus kan u ook zelf uw huis bouwen maar wij raden u toch ten sterkste aan op de diensten en vakkennis van een van onze opbouwteams te vertrouwen. Wij adviseren u graag hieromtrent.

De veelzijdigheid

Bij ons is bijna ‘alles’ mogelijk. Zo kan u uw eigen indeling maken en de grootte van uw huis zelf bepalen. Wij bekijken de haalbaarheid en staan u graag bij met de eventuele aanpassingen.

Wenst u meer ramen of een extra wand meer of minder? Geen probleem! Een eenvoudige schets is soms voldoende om u snel een kosteloze en vrijblijvende offerte door te sturen.